Blog

Blog

Hvad er vigtigt i forhold til SEO, når du skal flytte webshop system?

Oprettet d. under Salg og markedsføring | Antal Læsninger: 6197

Hvad er vigtigt i forhold til SEO, når du skal flytte webshop system?


Mange webshopejere frygter, hvad der vil ske med deres SEO og deres rangering på Google i forbindelse med en flytning af deres webshop til et andet system. I forbindelse med en flytning af din webshop fra et system til et andet, vil du opleve et udsving i din rangering på Google og dit besøgsantal på din webshop. Dette blogindlæg beskriver, hvordan du sørger for, at dette udsving bliver minimalt.

Thomas Holt Krogh, e-handelskonsulent hos SmartWeb, beskriver her, hvad du skal være opmærksom på i forhold til SEO, når du flytter din webshop fra et system til et andet.

 

Få oprettet SEO-redirects på dine vigtigste sider

SEO-redirects er det allervigtigste, når du flytter din webshop fra et system til et andet. Et SEO-redirect er simpelt forklaret at få din gamle webadresse til at pege på din nye adresse. Det kan sammenlignes med, at du giver Post Danmark besked, når du flytter din fysiske adresse, så du atter kan modtage post. På samme måde skal du have lavet SEO-redirects over til produkter, kategorier og sider på din nye webshop, så dine kunder ikke klikker sig ind på døde links.

De fleste webshopsystemer har et panel i administrationen, hvor du kan oprette disse SEO-redirects ved at oprette en ”fra” og ”til” adresse.

 

 

Læs mere om SEO-redirects 

 

Hvis du ikke får lavet SEO-redirects, så vil dine kunder lande inde på det, der hedder en 404-side, som er en blank side på din webshop. Det er det, man som webshopejer for alt i verden vil undgå. Når dine kunder møder en blank side frem for dine tekstsider og produkter, så vil Google også straffe det ved, at du taber placeringer – og vigtigst af alt kan du miste et salg.

 

Sådan hjælper vi med SEO-redirects i SmartWeb

At få oprettet SEO-redirects kan godt lyde som et større arbejde. Især hvis du har en omfattende webshop med flere tusinde produkter. Skal du så virkelig sidde og angive, hvor hvert et link kommer fra, og hvor det skal linkes hen? Svaret er nej! Vi laver nemlig SEO-redirects på dine produkter og kategorier i SmartWeb, når vi flytter din webshop.

Når du bestiller en flytning hos os, så har vi lavet et værktøj, der kan skrabe relevant indhold fra din webshop. Rent praktisk så henter værktøjet en masse data fra din webshop fx titel, beskrivelse og pris – som så hentes over i det nye webshop system fx SmartWeb. Via værktøjet får vi altså hentet alt data – alle links fra det gamle webshop system – og i selve flytningen får vi oprettet produkterne i SmartWeb, så vi kender deres webadresse. På den måde kan vi på en overskuelig måde håndtere alle de her SEO-redirects for kunderne.

 

Flyt til SmartWeb

 

Husk dine SEO-tekster

Ud over SEO-redirects, er det også vigtigt at få dine SEO-tekster med over i det nye webshop system. Her er der tale om meta titler og meta beskrivelser til dine sider og produkter. Disse titler er ofte autogenerede ud fra titel og beskrivelser, men har du arbejdet meget med dit SEO, er det væsentligt at få med.

 

Læs mere om META tags

 

Hvis du har Google Adwords annoncer kørende, så anbefaler vi, at du sætter disse på pause under flytningen af din webshop. Start først dine annoncer op igen, når flytningen er udført. Efter flytningen er det især vigtigt, at du tjekker alle dine Adwords links igennem og om de henviser til de rigtige webadresser på din webshop.

Overvej samarbejde med SEO-bureau

SEO er et helt felt for sig, og der er typisk mere at tage højde for, hvis du har en større webshop. Der kan være flere vigtige webadresser end dem, der er synlige i navigationen på din webshop, samt metoder at forberede din nye webshop til organisk indeksering på. Ejer du en webshop med et stort dagligt besøgstal og ordreflow, så anbefaler vi, at du alliererer dig med et SEO-bureau, der kender webshopsystemet og kan tage en grundig vurdering af din webshop, inden flytningen finder sted.

Som udbyder af et webshopsystem, gør vi vores allerbedste for at huske vores kunder på alle de aspekter inden for SEO, der skal tages højde for i forbindelse med en flytning. Har du et ældre system eller et specielt setup på din webshop, så er det ikke garanteret, at vi kan hente alle de relevante data. Vi anbefaler her, at du flytter system snarest muligt, da Google heller ikke kan finde disse data.

 

Prøv vores SmartWeb webshop gratis i 30 dage - helt uforpligtende. 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

ALTID FRI SUPPORT

Vi har mere end 100 hjælpevideoer, en god online manual og du har mulighed for
at ringe og skrive til os - gratis!