Blog

Blog

Returreglen du skal have styr på

oprettet d. under Regler | Antal Læsninger: 4027

Returreglen du skal have styr på
Hvad siger du til at være tvunget til at betale det fulde beløb tilbage på en returneret vare i 1 år og 14 dage? Eller hvad med at få fjernet muligheden for at fratrække en eventuel værdiforringelse fra de udtrådte løbesko, kunden har sendt retur? Lyder det tiltrækkende?

Nej, vej? Men så længe du ikke har styr på reglerne for standardfortrydelsesformularen, er det præcis det, du gør. Heldigvis er det nemt at undgå. Læs her hvordan.

Tre vigtige krav du skal kende

Standardfortrydelsesformularen, der trådte i kræft sidste år som en del af Forbrugeraftaleloven, forpligter dig til at oplyse køberen om vilkårene for brug af fortrydelsesretten.

Helt konkret stiller Forbrugeraftaleloven tre krav i forhold til standardfortrydelsesformularen, som er vigtige for dig.
 
  • Dine kunder skal have adgang til den inden købet.
  • Du skal senest sende standardfortrydelsesformularen til din kunde, når varen bliver leveret.
  • Din kunde skal modtage standardfortrydelsesformularen på et varigt medium.

Mit bedste råd er: Send standardfortrydelsesformularen sammen med ordrebekræftelsen i en mail, så kan du altid bevise, at du har sendt den.

Så dyrt kan det blive for din webshop

Det er vigtigt, at du sender standardfortrydelsesformuleringen i tide. Din kunde skal senest modtage standardfortrydelsesformularen, når varen bliver leveret, eller tjenesteydelsen begynder. Modtager kunden ikke oplysninger om fortrydelse eller standardfortrydelsesformularen, fortsætter fortrydelsesretten, til kunden modtager oplysningerne. Får kunden slet ikke standardfortrydelsesformularen, varer fortrydelsesretten 1 år og 14 dage. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse!

I den ekstra lange fortrydelsesperiode risikerer du at få ødelagte varer retur uden at kunne stille noget op. Du har nemlig ikke mulighed for at fratrække en eventuel værdiforringelse i tilbagebetalingen af de returnerede varer, hvis ikke kunden har modtaget oplysninger om fortrydelse herunder værdiforringelse på et varigt medium. 

Nu sidder du sikkert og hiver dig i håret, fordi du endnu ikke har styr på standardfortrydelsesformularen. Men bare rolig. Hos e-mærket har vi lavet en formular, der er lige til at udfylde. Og har du spørgsmål, kan du kontakte mig eller en af vores andre jurister.

En sidste ting. Jeg kan ikke sige det tydeligt nok. Få styr på din standardfortrydelsesformular!

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

ALTID FRI SUPPORT

Vi har mere end 100 hjælpevideoer, en god online manual og du har mulighed for
at ringe og skrive til os - gratis!