Blog

Blog

Smartphonen: fremtidens betalingsmiddel på nettet

oprettet d. under Trends og inspiration | Antal Læsninger: 3434

Smartphonen: fremtidens betalingsmiddel på nettet

Har du ikke en smartphone? Så hører du til en af de få. I dag er cirka 82% af alle danskere nemlig i besiddelse af en smartphone (Dansk e-handelsanalyse, 2014). Vores smartphones benyttes allerede til at betale bus- og togbilletter, parkering, sms-afstemninger mm., men nye mobilbetalingsløsninger tilbyder nu at forvandle din smartphone til et virtuelt betalingskort. Det løfter bl.a. nethandel til helt nye dimensioner, da du via apps kan betale for varer på nettet og derfor slipper for at hive plastikkortet op af pungen.

Hvis du som webshopejer overvejer at implementere mobilbetaling til din webshop, men er i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge, får du her et overblik over, hvilke løsninger der hitter lige nu, og hvilke der er værd at holde et skarpt øje med.

Kampen om at blive danskernes foretrukne mobilbetalingsmiddel på nettet

De fire store teleselskaber – 3, TDC, Telenor og Telia – søsatte i starten af 2014 betalingsappen Paii. Paii skulle være den nye betalingsform, som gjorde det nemt, hurtigt og sikkert for forbrugeren at betale for varer på nettet. Desværre fik Paii-løsningen aldrig den opmærksomhed, som den fortjente, og mens Paii forsøgte at finde fodfæste på det danske betalingsmarked, lancerede Danske Bank MobilePay. Danskerne var hurtige til at tage tilbuddet til sig, og MobilePay blev snart danskernes foretrukne middel til at modtage og overføre penge. Der er nu 1,9 mio. danskere, der bruger appen, og i slutningen af januar i år blev MobilePay også klar med MobilePay Online, og gør det således muligt at betale med MobilePay i webshops. Hvis du vil tilbyde MobilePay Online på din webshop, kan du læse mere om løsningen her.

Selvom den populære betalingsapp, MobilePay, indtil videre fører i kampen om det danske mobilbetalingsmarked, er konkurrencen blevet skærpet efter, at mobilbetalingstjenesten Swipp sidste år opkøbte Paii. De to tjenester bliver nu slået sammen til én fælles løsning, som både skal kunne varetage betaling på nettet og i fysiske butikker. Swipp har godt fat i den fysiske handel og meddelte i januar 2015, at flere end 5.000 danske butikker nu tilbyder betalingsformen – mod ca. 4.000 butikker, der tilbyder MobilePay. Det bliver derfor interessant, om Swipp kan konkurrere med MobilePay, når det gælder betaling på nettet.

Konklusion

Tendensen er klar – mobilbetaling på nettet er fremtiden. Hvilke løsninger der for alvor vil slå igennem på det danske betalingsmarked, er dog et spørgsmål, der stadig står åbent. Det bliver derfor spændende at følge med i kapløbet om, hvem der først får overbevist danskerne om at tage denne nye vane til sig. MobilePay har forspringet nu, men kan Swipp indhente dem? Som webshopejer kan det være klogt at se tiden an, men ønsker du alligevel at komme i gang med mobilbetaling, er der ingen tvivl om, at MobilePay har skabt sig stor succes i Danmark og formentlig også vil have det i fremtiden. Som webshopejer kan du derfor enten:
 

  • Komme i gang med det samme med enten en løsning fra MobilePay eller Paii.

  • Vente. Der er en spændende løsning på vej fra Swipp.


Hvis du vil i gang med MobilePay Online eller Paii, kan du læse mere om priser og vilkår – og se, hvordan du tilmelder dig – på ePays underside for MobilePay Online her eller Paii her.

Skal du til at starte med online betalinger, kan du få en gratis testkonto ved ePay og prøve det hele på din hjemmeside.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

ALTID FRI SUPPORT

Vi har mere end 100 hjælpevideoer, en god online manual og du har mulighed for
at ringe og skrive til os - gratis!