Blog

Blog

Ny Design Manager

oprettet d. under Nyt i SmartWeb | Antal Læsninger: 4625

Ny Design Manager

»Alle skal simpelt og let kunne lave en visuelt lækker og ikke mindst velfungerende webshop eller hjemmeside. Det er filosofien hos SmartWeb og på samme tid en af de primære drivkræfter bag udviklingen af SmartWebs nye responsive Design Manager.« Sådan lyder det entusiastisk fra den ene af de to partnere hos SmartWeb, Bobby Thygesen.

Det skal være nemt at lave en flot webshop!

Bobby Thygesen understreger, hvordan der med den nye Design Manager er lagt mange kræfter i at gøre det nemmere at starte en webshop og bruge den efterfølgende: »Netop dét, at det skal være simpelt at starte en webshop eller opsætte en hjemmeside, er en af de væsentligste tanker bag udviklingen af den nye Design Manager.«  
 
Han uddyber videre, hvordan det er SmartWebs mål, at du selv uden de store tekniske eller designmæssige kompetencer skal kunne lave en både velfungerende og ikke mindst visuelt flot webshop eller hjemmeside i løbet af få museklik. Formuleret med andre ord får du med SmartWebs nye Design Manager mere tid til det, du virkelig brænder for! SmartWeb tager ansvar for, at systemet fungerer og kører optimalt, og du slipper for at bøvle med de tekniske trivialiteter.

Hvad er Design Manager?

Indledningsvist giver det formentlig meget god mening kort at slå fast, hvad Design Manageren overhovedet er for en størrelse. Når man opretter en webshop eller hjemmeside med SmartWeb-systemet, er der på forhånd valgt et responsivt design. Det er i den forbindelse, Design Manageren kommer ind i billedet. Design Manageren er nemlig den del af shopsystemet, hvor webshoppens udseende og det visuelle design kan ændres. Design Manageren er altså det modul, hvor det blandt andet er muligt at lege med designet og bestemme, hvordan menuen er placeret, hvordan forsiden skal fremstå eller hvilke funktioner, der skal skjules eller fremhæves, f.eks. brugeranmeldelser og sprogvalg.

Et fremtidssikret shopsystem

Foruden SmartWebs grundidé om, at alle og enhver problemfrit skal kunne oprette en webshop eller hjemmeside, skal forklaringen på udviklingen af den nye Design Manager findes i et ønske om at udstyre dig med et fremtidssikret shopsystem.
 
I dag er en af de største udfordringer, at folk anvender et bredt udvalg af forskellige enheder til at browse på nettet. Det er efterhånden almindeligt anerkendt, at flere og flere besøger webshops fra både fra både bærebare computere, tablets som iPads, smartphones etc. Handel på flere forskellige platformer er i dén grad brudt igennem. På den måde er det som webshopejer blevet en noget nær umulig opgave at vedligeholde et design til hver enkelt platform. Det er imidlertid intet problem med SmartWebs nye Design Manager, der muliggør at drive webshop og sælge varer på enhver platform. 
 
»SmartWeb har gjort det lettere for dig at designe og tilpasse din webshop uden at skulle igennem et større og bekosteligt forløb,« forklarer Bobby Thygesen om den nye Design Manager.

Kundernes stemme er den vigtigste

Valget om at gå fra en relativt bred palet af designs til et markant lavere antal med den nye Design Manager er naturligvis ikke truffet uden grundige overvejelser. Vi lægger hos SmartWeb stor og afgørende vægt på, at man som webshopejer og kunde føler, at ens ønsker og behov bliver hørt og ikke mindst imødekommet. Hos SmartWeb indsamler vi derfor løbende ønsker til udseendet af webshops og hjemmesider. Som et led i at imødekomme kundernes behov fremadrettet har vi hos SmartWeb vurderet, at det har krævet en større opdatering af Design Manageren.
 
Helt konkret har SmartWeb udviklet Design Manageren med afsæt i reelle kundeerfaringer. Design Managerens erfaringsbaserede udviklingsproces har gjort det muligt at tage højde for forskellige kundeprofiler samt lave en faglig og kompetent vurdering af, hvilket design de forskellige kundetyper vil have mest gavn af.

Om at gribe de nyeste udviklingstendenser

Det er ingen hemmelighed, at udviklingen af SmartWebs nye responsive Design Manager har været et stort og omsiggribende projekt. Trods projektets omfattende karakter – såvel tidsmæssigt som økonomisk – har projektet været særdeles vigtigt for SmartWeb. Det skyldes i særlig grad, at SmartWeb anser Design Manageren for at være en givende og fremadrettet investering på kundernes vegne. Derudover er webshops og hjemmesider basalt set et område, hvor udviklingen per definition går meget hurtig og er progressiv. SmartWeb bestræber sig således på at have fingeren på pulsen og gribe de nyeste og mest innovative udviklingstendenser.

Et drømmeprojekt

Udviklingen af Design Manageren har været en meget åben og agil proces med plads til mange interessante inputs fra alle i SmartWebs samt nye og uforudsete drejninger. Det har betydet, at udviklingen har taget længere tid og været mere omkostningsfuld end først antaget. Hos SmartWeb er vi dog ikke det mindste i tvivl om, at det har været det hele værd, da slutproduktet i form af den nye Design Manager alt andet er blevet så meget desto bedre og mere gennemarbejdet.
 
Den agile udviklingsstil i sammenhæng med Design Manageren understreger endvidere en vigtig pointe i selve ’SmartWeb-ånden’. På mange måder kan udviklingen af den nye Design Manager karakteriseres som lidt af et drømmeprojekt for SmartWeb. Hos SmartWeb sætter vi netop en stor ære i konstant at tilpasse os og følge med udviklingen.
 
Bobby Thygesen afslutter med at fastslå betydningen af SmartWebs indsats i forbindelse med den nye Design Manager: »Der hersker ingen tvivl om, at udviklingen af den nye Design Manager har presset SmartWeb på alle tænkelige områder, herunder brugervenlighed, konverteringsoptimering, design og teknik. Allervigtigst er det dog, at vi har skabt enorm værdi for alle SmartWeb kunder.«

Hvad kan den nye Design Manager?

Design Manageren er udviklet med mange interessenter for øje. I det nedestående følger i punktform en kort gennemgang af nogle af de features, der er tilføjet og forbedret med den nye responsive Design Manager.

  • Konvertering: Slutkunderne vil opleve øget brugervenlighed, når de navigerer på SmartWebs webshops og hjemmesider.
  • Farver: Design Manageren giver adgang til at vælge flotte farver og gøre webshoppen unik i dens visuelle udtryk.  
  • Udseende: Den nye Design Manager er mere fleksibel og gør det muligt selv at vælge skrifttyper og tilpasse sin webshops grafiske udtryk med ganske få indstillinger.
  • Valgmuligheder: Muligheden for at vælge forskellige informationer til og fra i webshoppens design er videreført fra den forrige Design Manager.
  • For udviklere: Hele redigeringsværktøjet er opgraderet, så det er nemmere at redigere webshoppens filer online. Derudover er der åbnet op for at programmere i endnu flere dele af SmartWeb.

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

ALTID FRI SUPPORT

Vi har mere end 100 hjælpevideoer, en god online manual og du har mulighed for
at ringe og skrive til os - gratis!