Blog

Blog

Tillad dine IT-medarbejdere flere ansættelser på én gang og tiltræk talenterne!

Oprettet d. under Trends og inspiration | Antal Læsninger: 9642

Tillad dine IT-medarbejdere flere ansættelser på én gang og tiltræk talenterne!


Hos SmartWeb har vi vendt rekrutteringsstrategien på hovedet. Ligesom mange andre IT-virksomheder har vi oplevet problemer med at kunne tiltrække programmører. Nu har vi åbnet op for, at vores IT-medarbejdere kan have flere ansættelser på én gang, og at de kan have base i udlandet – og det har resulteret i nogle succesfulde rekrutteringsforløb!

 

Erhvervsministeriet forudser, at Danmark i 2030 vil mangle 19.000 IT-specialister. Denne mangel på IT-specialister har vi også kunne mærke hos SmartWeb. Vi har derfor gentænkt vores rekrutteringsstrategi og indført tiltag, som gør SmartWeb til en attraktiv arbejdsplads for yngre programmører: 

 

”Mange af de unge IT-medarbejdere vi møder i dag har høje ambitioner for, hvad de skal nå i deres arbejdsliv. For eksempel har mange et ønske om at starte egen virksomhed ved siden af – og det må de gerne hos os. Det gør, at de dygtiggør sig inden for deres fag, og det er i sidste ende en gevinst for os”, siger Bobby Thygesen, der er CEO og co-founder hos SmartWeb.  

 

Medarbejdere med base i udlandet

Som et led i at skabe fleksible arbejdsforhold, har vi hos SmartWeb tilladt vores IT-medarbejdere, at de må have base i udlandet. For eksempel sidder en af vores medarbejdere i Ukraine, og en anden arbejder fra Holland. En gang i mellem kommer de til Danmark, men ellers deltager de i møder over Skype: 

 

”Inden for IT-området er der gode muligheder for at arbejde remote. Vi er ikke afhængige af, at alle møder ind på kontoret hver morgen. At tænke globalt handler ikke kun om at sælge varer i udlandet, men også om at tiltrække udenlandske talenter”, forklarer Bobby Thygesen. 

 

Det er for nyligt lykkedes SmartWeb at rekruttere en attraktiv medarbejder på kun 48 timer via et videoopslag på LinkedIn. Det er et godt eksempel på, at vores rekrutteringsproces er blevet gentænkt og nu følger med udviklingen: 

 

Unge IT-talenter går ikke ind på en støvet, grå hjemmeside for at læse standardiserede stillingsopslag, og det er slet ikke sådan vi tiltrækker medarbejdere fra udlandet. I stedet satser vi på netværk, sociale medier og en transparent organisation, hvor man nemt kan gennemskue, hvad vi står for”, siger Bobby Thygesen. 

 

Mangel på it-folk kan få store konsekvenser

Brancheorganisationen IT-Branchen ser det som en god mulighed at tiltrække udenlandsk arbejdskraft. Manglen på IT-medarbejdere er nemlig et stigende problem. En ny undersøgelse blandt deres medlemmer viser, at hver tredje af medlemsvirksomhederne har måtte sige nej til opgaver, fordi de ikke har kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft: 

 

”Vi står over for en kæmpe og voksende udfordring. Det kan få alvorlige konsekvenser for de danske virksomheders omsætning og konkurrenceevne. Vi skal gerne have uddannet flere programmører, men vi skal samtidig overveje, hvordan vi tiltrækker kompetencer fra udlandet”, siger Birgitte Hass, der er administrerende direktør for IT-Branchen. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

ALTID FRI SUPPORT

Vi har mere end 100 hjælpevideoer, en god online manual og du har mulighed for
at ringe og skrive til os - gratis!