Blog

Blog

Hvad er Responsive Web Design?

oprettet d. under Trends og inspiration | Antal Læsninger: 6413

Hvad er Responsive Web Design?
Responsive web design (forkortet RWD) er ikke bare endnu et buzzword brugt til salg og marketing. Det er et kæmpe skridt fremad i branchen, som både berører design, udvikling og ikke mindst marketing af webprojekter.

I takt med at der på næsten ugentlig basis kommer nye enheder på medie markedet i form af mobil telefoner, tablets, computere, skærm læsere og andre mobile enheder - så stiger kravene til web applikationer og websites konstant.

Jeg vil i denne artikel forklare om teknologien Responsive Web Design, dets udvikling, og hvorfor det er vigtigt at tage stilling til. Dernæst forklares det, hvordan du kommer nemt igang med Responsive Web Design på din løsning.

Denne artikel er en del af en samlet serie på 3 artikler. Dette er den første artikel i rækken og indeholder følgende:
  1. Teknologien Responsive Web Design
  2. Hvorfor er det vigtigt
  3. Kom godt igang med Responsive Web Design
  4. Gode råd
  5. I næste afsnit ";Fordele ved Responsive Web Design”

Teknologien Responsive Web Design

Responsive Web Design er en form for design og teknisk udvikling af et website, der gør, at websitet kan tilpasses flere skærmstørrelser uden brug af deciderede mobile eller tablet websites.

Hvorfor er det vigtigt

Der er og har gennem de seneste år været stor fokus på denne teknologi, da den ikke bare er en visuel gimmick, men en essentiel funktion i bestræbelserne på at nå ud til slutbrugeren med dit budskab.

Et stigende antal besøger i dag websites og især webshops fra mobile enheder. Her er blandt andet ipads og iphones blandt de hyppigste mobile enheder og dækker omkring 40-50% af de samlede besøg i mange brancher. Hvis dit indhold ikke er synligt, overskueligt eller direkte tilgængeligt på disse mobile enheder, risikerer du en forøgelse i din afvisningsprocent og en forringelse af din konverteringsrate - i værste fald vil besøgende henvende sig til en konkurrent og foretage sin forretning der.

Kom godt igang med Responsive Web Design

Responsive Web Design er en teknisk process. Derfor ved dit webbureau ofte langt mere om emnet end et reklame- eller designbureau. Henvend dig derfor til dit webbureau og bed dem hjælpe dig. Dit webbureau vil med garanti have kendskab til en designer med de rette færdigheder, eller være behjælpelig med sparing på projektet med din egen design partner.

Tag stilling til det indhold, som er vigtigt at få gjort synligt og let tilgængeligt på de mobile enheder ved hjælp af wireframes. Den gode bruger oplevelse på de mobile enheder er nem at overføre til desktop enhederne, på denne måde sikres den samlede bruger oplevelse. Axure RP er et værktøj som ikke alene kan tegne en wireframe, men også eksportere en HTML demo - med dette værktøj kan du tjekke brugeroplevelsen, inden du påbegynder design og udvikling.

I sammenhæng med wireframen vil det være fordelagtigt at rådføre sig med sit webbureau om et eventuelt ønsket framework. Frameworket har til formål at skabe nogle rammer og regler for den efterfølgende design fase, men også at sikrer en struktureret og fremtidssikret løsning. Med wireframen og frameworket på plads, overleveres dette og de tekniske regler for designet til din design partner. Du kan med fordel inddrage dit webbureau løbende i design fasen for at sikre, at reglerne overholdes. Overholdes reglerne, er implementeringen langt billigere, mere sikker og bedre at udvikle på i fremtiden.

Dit webbureau kan påbegynde implementeringen, så snart designet er færdigt og godkendt.

Gode råd

  1. Det bedste og måske vigtigste råd: Tag dit webbureau med fra starten af. De kender alt til dit system og kender den tekniske process bedre end nogen anden.
  2. Få lavet en wireframe og tag stilling til dit indhold på alle enheder.
  3. Rådfør dig med dit webbureau løbende i design fasen og sikrer dig, at projektet holdes indenfor budget.

I næste afsnit kommer jeg ind på de fordele, der er marketings- og performancemæssigt ved implementeringen af et Responsive Web Design.

Michael Rachlitz fra www.ourlaborisjoy.com

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar

ALTID FRI SUPPORT

Vi har mere end 100 hjælpevideoer, en god online manual og du har mulighed for
at ringe og skrive til os - gratis!